Szafy chłodnicze przeszklone – zalety i parametry

Nieważne, czy prowadzisz sklep rybny, mięsny czy spożywczy, piekarnię, cukiernię bądź punkt małej garmażerki. Indywidualnie dobrane do wnętrz o przeróżnych wymiarach i warunkach szafy mroźnicze i chłodnicze o doskonałych parametrach to niezbędne obecnie wyposażenie obiektu handlowego. Satysfakcja klienta to podstawa, a do częstszych i większych zakupów przyczynia się właśnie przejrzysta i estetyczna ekspozycja towarów na półkach szaf chłodniczych.

Jakie zalety mają szafy chłodnicze przeszklone?

Nowoczesne szafy chłodnicze przeszklone mają szereg zalet. Konieczność ich posiadania ze względów BHP to oczywisty wymóg wobec pracowników i sprzedawców branży spożywczej i gastronomii.

Zdecydowanie warto za to wspomnieć o tym, że szafy takie:

  • są niezwykle trwałą inwestycją na kilkadziesiąt lat,
  • projektuje się je tak, aby były energooszczędne i zapewniały użytkownikom maksymalną oszczędność pieniędzy,
  • mają elegancki, minimalistyczny design w szeregu wariantów kolorystycznych i znacząco poprawiają wygląd każdego wnętrza, w którym pełnią rolę funkcjonalnego elementu wystroju,
  • do profesjonalnych, przeszklonych szaf chłodniczych da się dobrać według potrzeb i wymiarów pomieszczenia zarówno liczbę oraz głębokość półek o różnych parametrach technicznych, zakres temperatur w obrębie ich wnętrza, jak i oświetlenie, zazwyczaj LED,
  • szafy mroźnicze umożliwiają długie przechowywanie towarów, takich jak lody bądź ryby, w temperaturze nawet do -22° Celsjusza,
  • prezentacja wyrobów spożywczych jest ciekawsza i atrakcyjniejsza dla klienta dzięki możliwości zamówienia i zamontowania podświetlenia każdej z półek.

Szafy chłodnicze przeszklone i ich parametry

Szafy chłodnicze przeszklone:

  • mają duże powierzchnie chłodzące,
  • utrzymują ustawioną temperaturę (w zakresie temperatur od +2 do +7° Celsjusza), co jest szczególnie przydatne podczas letnich upałów,
  • wyposaża się w wygodne elektroniczne regulatory z wyświetlaczami temperatury,
  • mają dobrze oświetlone górne panele oraz górne oświetlenie LED,
  • posiadają dobrze widoczne listwy cenowe i poręczne płotki półek,
  • reguluje się według potrzeb, np. półki,
  • zamawia się zgodnie z rozkładem wnętrza – na niewielkich przestrzeniach ograniczonych ścianami stosuje się szafy otwierane lewo- bądź prawostronnie,
  • z dużymi, bocznymi powierzchniami brandingowymi stanowią dodatkową przestrzeń, na którą można zaprojektować banery lub plakaty albo wykorzystać je w kampanii marketingowej jednej z firm,
  • bardzo łatwo utrzymać w czystości, a powierzchni nie trzeba konserwować żadnymi specjalnymi środkami.
  • Na wszystkie sprzedawane produkty mrożone najlepiej stosować duże szafy mroźnicze, które w zależności od wymiarów, pomieszczą od 200 do nawet 400 kilogramów produktów.
    Są świetnym rozwiązaniem, gdy mrożonki wymagają określonych, bardzo niskich temperatur, pomiędzy -18 a -22 stopniami Celsjusza.
    W niewielkim sklepie na początek doskonale sprawdzi się jedna duża szafa, a kolekcję mebli można z czasem uzupełniać o nowe modele.